Skvělé kakaové věnečky recept.
Ingredience, které budete potřebovat pro výrobu kakaových věnečků, zahrnují mouku, cukr, kakao, máslo, vejce, prášek do pečiva, sůl a vanilkový extrakt. Tento recept je jednoduchý a výsledkem jsou lahodné, voňavé kakaové věnečky, které jsou skvělou pochoutkou k čaji nebo kávě.
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
2. V míse smíchejte 200 gramů hladké mouky, 100 gramů cukru, 2 lžíce kakaa, půl lžičky prášku do pečiva a špetku soli.
3. Přidejte 100 gramů změklého másla a začněte těsto hníst rukama, dokud nezískáte hladkou a jednotnou hmotu.
4. Vmíchejte jedno vejce a pár kapek vanilkového extraktu, aby těsto získalo příjemnou vůni.
5. Z těsta vytvářejte malé kuličky, které následně tvarujte do podoby věnečků. K tomu můžete použít buď ruce nebo cukrářský sáček.
6. Položte věnečky na připravený plech, nechte mezi nimi dostatek prostoru pro rozpínavost.
7. Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut nebo dokud věnečky nebudou pevné na dotek a mírně zlatavé.
8. Nechte věnečky chladnout na mřížce, než je podáváte.
Tipy:
- Pokud máte rádi intenzivnější kakaovou chuť, můžete do těsta přidat více kakaa. Pamětujte však, že příliš mnoho kakaa může věnečky udělat příliš hořké.
- Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat i kousky čokolády.
- Aby byly věnečky krásně lesklé, můžete je před pečením potřít rozšlehaným vejcem.
- Pokud chcete věnečky ozdobit, můžete je po upečení a vychladnutí polévat čokoládovou polevou nebo posypat moučkovým cukrem.
- Dbejte na to, aby všechny ingredience byly v pokojové teplotě, což zajistí rovnoměrné promíchání těsta.
Tento recept na kakaové věnečky je jednoduchý a výsledky jsou vždy lahodné. Jsou skvělým doplňkem k odpolední kávě nebo čaji a jistě si je oblíbí celá rodina.