Lívanečky s jablky recept.
Lívanečky s jablky jsou skvělou snídaní nebo svačinou, která potěší nejen děti, ale i dospělé. Zde je recept, jak si je připravit.
Ingredience:
- 2 velká jablka
- 1 a 1/2 šálku mléka
- 2 šálky hladké mouky
- 2 lžíce cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 vejce
- 4 lžíce rozpuštěného másla
- Olej na smažení
Recept:
1. Jablka očistěte, vykrojte jádřince a nastrouhejte je na hrubém struhadle.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva.
3. V jiné míse rozšlehejte vejce, přilijte mléko a rozpuštěné máslo. Dobře promíchejte.
4. Směs s vejci přidejte do suchých ingrediencí a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Nakonec přimíchejte nastrouhaná jablka.
5. Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Lžící nabírejte těsto a vytvářejte malé lívance. Smažte z obou stran na střední teplotě dozlatova.
6. Hotové lívanečky podávejte s medem, javorovým sirupem nebo s oblíbenou marmeládou.
Tipy:
- Pro ještě lahodnější chuť přidejte do těsta lžičku skořice nebo vanilkového extraktu.
- Místo jablka můžete zkusit použít i jiné ovoce, například hrušky nebo borůvky.
- Pokud máte rádi křupavé lívanečky, přidejte do těsta trochu více másla, a smažte je na vyšší teplotě, ale kratší dobu.
- Pro vegetariánskou variantu můžete použít rostlinné mléko a máslo.
S tímto receptem si můžete být jisti, že příprava lívanečků s jablky bude snadná a výsledek vždy chutný. Užijte si jejich přípravu i samotné pochutnání.