Grilovaná ryba s rebarborovým želé recept


Grilovaná ryba s rebarborovým želé recept.

Pro přípravu grilované ryby s rebarborovým želé budete potřebovat následující ingredience:

Pro rybu:
- 4 filety bílé ryby (např. treska, tilapie)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- Citronová šťáva z 1 citronu

Pro rebarborové želé:
- 500 g rebarbory, očištěné a nakrájené na kousky
- 200 g cukru
- 100 ml vody
- 1 vanilkový lusk, rozpůlený a semínka vyškrábnutá
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 balení želírovacího prostředku (podle návodu na obalu)

Recept:
1. Začněte přípravou rebarborového želé. V hrnci smíchejte rebarboru, cukr, vodu, vanilkový lusk i s semínky a citronovou šťávu. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte asi 10 minut, dokud rebarbora nezměkne.
2. Odstavte z ohně a přidejte želírovací prostředek podle návodu na obalu. Dobře promíchejte a nechejte chvíli odstát.
3. Směs přelijte do připravených čistých sklenic a nechte ztuhnout.
4. Mezitím připravte rybu. Filety osušte papírovým ručníkem, potřete olivovým olejem a ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
5. Grilujte na středně vysokém ohni, každou stranu asi 3-5 minut, podle tloušťky filetů, dokud ryba není křehká a opálená.
6. Podávejte rybu s lžící rebarborového želé na vrchu.

Tipy:
- Pro extra křupavou kůrku ryby ji nechte na grilu o něco déle, ale dávejte pozor, aby se nepřipálila.
- Rebarborové želé můžete vylepšit přidáním zázvoru nebo pomerančové kůry pro jemnou změnu chuti.
- Pokud máte, použijte grilovací košík pro ryby, který pomáhá snadněji manipulovat s filety a zabraňuje jejich rozpadu.
- Zbylé rebarborové želé skvěle chutná i na pečivu nebo jako doplněk k dezertům.