Kuřecí ragů recept.
Kuřecí ragů je lahodné, pomalu vařené jídlo plné chutí. Je to ideální volba pro rodinný oběd nebo večeři. Zde je postup, jak si připravit kuřecí ragů, včetně potřebných ingrediencí a užitečných tipů.
- Ingredience
- 500g kuřecích prsou nebo stehen bez kosti a kůže, nakrájených na kousky
- 2 střední cibule, nakrájené na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 mrkve, nakrájené na kostičky
- 1 střední petržel, nakrájená na kostičky
- 400g plechovka loupaných rajčat v šťávě
- 200ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Recept
1. V hluboké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a mrkev, osmažte do zlatova, asi 5 minut.
2. Přidejte nasekaný česnek a petržel, osmahněte další 2 minuty.
3. Přidejte kuřecí kousky, zvyšte teplotu a smažte, dokud nejsou kuřecí kousky ze všech stran opečené.
4. Přidejte loupaná rajčata společně s jejich šťávou, kuřecí vývar, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Promíchejte a přiveďte k varu.
5. Jakmile směs začne vařit, snižte teplotu na středně nízkou a nechte pomalu vařit pod pokličkou asi 30 minut. Občas promíchejte.
6. Po 30 minutách vaření odstraňte pokličku, zvyšte teplotu a vařte dalších 10 minut, aby se omáčka zredukovala a zhoustla.
7. Před podáváním nechte ragů chvíli odpočinout. Podávejte s rýží, těstovinami nebo čerstvým chlebem.
- Tipy
- Pro ještě bohatší chuť můžete přidat lžíci tomatového protlaku společně s loupanými rajčaty.
- Pokud máte rádi pikantnější, přidejte do ragů špetku chilli vloček.
- Ragů je výborné i druhý den, takže neváhejte a připravte si ho větší množství. Chutě se během odležení v lednici ještě prohloubí.
- Můžete experimentovat s přídavkem dalších druhů zeleniny, jako je cuketa nebo paprika, pro zpestření chutí a textur.