Voňavé asijské Ossobuco recept


Voňavé asijské Ossobuco recept.

Voňavé asijské Ossobuco je skvělá variace na klasický italský recept, který v sobě mísí bohaté chutě a aroma asijské kuchyně. Tento recept přináší exotický twist oblíbeného jídla, kombinující tradiční ingredience s asijskými kořenícími přísadami, což vytváří jedinečný gastronomický zážitek.

Ingredience:
- 4 kusy telecích holeňových kotlet (ossobuco)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 velká cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 kus čerstvého zázvoru (asi 2 cm), oloupaný a nastrouhaný
- 2 tyčinky citronové trávy, rozdrcené
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička hnědého cukru
- Kousek čerstvého chilli, nakrájeného, podle chuti
- Hrst čerstvého koriandru, na drobno nasekaného
- Šťáva z 1 limetky

Návod na přípravu:
1. Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsius.
2. Kotlety ossobuco osolte a opepřete. Na velké pánvi na středně silném ohni rozehřejte rostlinný olej a kotlety z obou stran opečte dozlatova, pak je odložte stranou.
3. Na téže pánvi přidejte cibuli, česnek, zázvor a citronovou trávu. Restujte, dokud cibule nezměkne. Poté přidejte kokosové mléko, hovězí vývar, sójovou a rybí omáčku, hnědý cukr a chilli. Přiveďte k varu.
4. Vraťte kotlety zpět do pánve, pokryjte a vložte do předehřáté trouby. Pečte pokryté asi 2 hodiny, dokud maso není měkké a snadno se odděluje od kosti.
5. Před podáváním vmíchejte do omáčky čerstvý koriandr a limetkovou šťávu. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte.

Tipy:
- Podávejte s jasmínovou nebo basmati rýží, která skvěle doplní bohaté chutě tohoto jídla.
- Pro ještě intenzivnější chuť můžete přidat kousek galangalu nebo kaffir limetové listy.
- Ossobuco může být také připraveno v pomalém hrnci. V tom případě všechny ingredience dejte do pomalého hrnce a vařte na nízké teplotě 6-8 hodin.