Zeleninová s jáhlami recept


Zeleninová s jáhlami recept.

Ingredience:

- 1 šálek jáhel
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 mrkev, nakrájená na kostičky
- 1 paprika, nakrájená na kostičky
- 1 cuketa, nakrájená na kostičky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 3 šálky zeleninového vývaru
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Recept:

1. Jáhly propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte stranou.

2. V hluboké pánvi na středně vysokém ohni zahřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud nezačne mírně zlátnout, přibližně 5 minut.

3. Přidejte rozdrcený česnek a vařte další 1 minutu, dokud nezačne vonět.

4. Přidejte nakrájenou mrkev, papriku a cuketu. Ochutíme tymiánem, solí a pepřem. Promíchejte a vařte asi 5 minut, dokud zelenina nezačne měknout.

5. Přidejte opláchnuté jáhly a zeleninový vývar. Promíchejte, přiveďte k varu, pak snižte teplotu na mírnou, pokryjte poklicí a vařte asi 20 minut, dokud jáhly neabsorbují většinu vývaru a nezměknou.

6. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vývaru. Ochutnejte a případně dochutíte solí a pepřem.

7. Servírujte teplé.

Tipy:

- Pro ještě bohatší chut' můžete přidat lžíci tomatového protlaku spolu se zeleninou.
- Tento recept je velmi variabilní, takže neváhejte přidat jakoukoliv jinou zeleninu, kterou máte rádi nebo kterou potřebujete spotřebovat.
- Jáhly jsou skvělé pro přípravu zdravých jídel, protože jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu.
- Před podáváním můžete pokrm posypat čerstvými bylinkami, například petrželkou nebo koriandrem, pro svěží chuť.
- Pokud máte rádi křupavou texturu, přidejte některé zeleniny, jako je paprika nebo cuketa, až ke konci vaření, aby si zachovaly svou křupavost.