Strašidýlka recept.
Ingredience pro strašidýlka jsou cukroví v podobě sušenek, bílá poleva, malé čokoládové kousky nebo korálky pro oči a potravinářský fix na detaily.
Recept na strašidýlka začíná přípravou sušenek. Můžeš využít jakýkoliv oblíbený recept na cukroví, které se dá vykrajovat. Po upečení a vychladnutí sušenek je potřeba je pokrýt bílou polevou. Polevu můžeš vyrobit z moučkového cukru, bílků a pár kapek citronové šťávy, kterou důkladně promícháš, dokud nevznikne hladká směs. Aplikace polevy na sušenky může být prováděna pomocí cukrářského sáčku nebo lžíce. Nech polevu ztuhnout.
Jakmile je poleva ztuhlá, použij malé čokoládové kousky nebo korálky a umísti je na sušenky jako oči strašidýlka. Pro větší detaily můžeš použít potravinářský fix a nakreslit ústa nebo další zdobení, aby tvá strašidýlka vypadala ještě strašidelněji.
Tipy pro úspěch:
1. Aby byly sušenky krásně bílé, doporučuje se použít co nejčistší bílkovou polevu.
2. Pro extra lesk můžeš do polevy přidat malé množství sirupu glukózy nebo kukuřičného sirupu.
3. Neboj se experimentovat s tvary sušenek. Strašidýlka nemusí být jen klasická kruhová nebo oválná. Můžeš vytvářet různé vtipné nebo děsivé tvary.
4. Pokud nemáš potravinářský fix, můžeš pro detaily použít roztavenou čokoládu nebo dokonce barevnou polevu.
S těmito kroky a tipy máš vše, co potřebuješ, abys mohl/a vytvořit vlastní strašidelně roztomilá strašidýlka, která určitě zaujmou na jakékoliv Halloween party nebo jen jako zábavné podzimní občerstvení.