Skořicová bábovka recept


Skořicová bábovka recept.

Ingredience:

- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 1 hrnek mléka
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 lžíce kakaa
- 1 vanilkový cukr

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou.
2. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a skořici.
3. V jiné míse smíchejte vejce, cukr, vanilkový cukr a mixujte do hladka. Postupně přilévejte olej a mléko.
4. Suchou směs postupně přidávejte do mokré a míchejte do hladka.
5. Z poloviny těsta odeberte a smíchejte ho s kakaem, abyste vytvořili tmavší směs.
6. Do formy na bábovku nalijte polovinu světlé směsi, na ni vrstvu tmavé a zakončete zbylou světlou směsí.
7. Pomocí vidličky nebo špejle lehce promíchejte obě vrstvy, abyste vytvořili mramorový efekt.
8. Pečte v předehřáté troubě asi 45-50 minut. Bábovku ověřte špejlí, pokud je suchá, je hotová.
9. Nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, pak ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:

- Pro extra vlhkost přidejte do těsta lžíci zakysané smetany.
- Pro intenzivnější skořicovou chuť můžete přidat skořici i do tmavé části těsta.
- Pokud máte rádi ořechy, přidejte do těsta hrst nasekaných vlašských ořechů nebo pekanových ořechů.
- Bábovka chutná ještě lépe druhý den, když se chutě pěkně prolnou.
- Pro dekoraci můžete před podáváním bábovku posypat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou.