Tvarohovo-ovocný koláč z remosky recept


Tvarohovo-ovocný koláč z remosky recept.

Tvarohovo-ovocný koláč z remosky je skvělou volbou pro jednoduchý, ale osvěžující dezert. Pokud hledáte recept, který je snadný na přípravu a nevyžaduje spoustu nádobí, tento koláč je ideální.

- Ingredience

- 250 g tvarohu
- 100 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 ml oleje
- 200 g polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- Ovoce dle výběru (např. jahody, borůvky, meruňky)
- Moučkový cukr na posypání

- Recept

1. V míse dobře smíchejte tvaroh, moučkový cukr, vejce a vanilkový cukr.
2. Postupně přidávejte olej a dále míchejte, dokud nebude směs hladká.
3. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a poté ji přidejte do tvarohové směsi. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Vyberte si ovoce, které chcete použít, a nakrájejte ho na menší kousky, pokud je to třeba.
5. Těsto vlijte do vymazané remosky. Na těsto rovnoměrně rozložte připravené ovoce.
6. Pečte v předehřáté remosce na střední teplotu přibližně 45 minut, nebo dokud koláč nezhoustne a povrch nezíská zlatavou barvu.
7. Nechte koláč chvíli vychladnout, poté posypte moučkovým cukrem.

- Tipy

- Pokud máte raději sladší dezerty, můžete přidat více cukru nebo použít sladší ovoce.
- Tento koláč můžete servírovat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro bohatší chuťový zážitek.
- Pro zdravější variantu můžete použít celozrnnou mouku místo polohrubé a snížit množství cukru.
- Pokud nemáte remosku, recept lze upravit pro pečení v běžné troubě. Předehřejte troubu na 180°C a pečte koláč v předehřáté troubě po stejnou dobu.
- Experimentujte s různými druhy ovoce podle sezóny pro různorodé variace tohoto dezertu.

Tento jednoduchý, ale chutný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už jako sladká tečka po obědě nebo jako pohoštění pro návštěvy.