Jednoduchá pizza recept


Jednoduchá pizza recept.

Ingredience pro jednoduchou pizzu zahrnují 250 gramů hladké mouky, 1 balíček sušeného droždí (7 gramů), 1 lžičku soli, 150 ml vlažné vody, 2 lžíce olivového oleje. Pro jednoduchý rajčatový základ budeš potřebovat 200 ml pasírovaných rajčat, 1 lžičku sušeného oregana a trochu soli a pepře dle chuti. Konečně, na oblohu si připrav asi 200 gramů strouhané mozzarelly a libovolné další ingredience podle chuti, jako jsou plátky salámu, šunka, žampiony, olivy atd.

Recept začíná přípravou těsta. Do misky prosej mouku a smíchej ji s droždím a solí. Poté přidej vlažnou vodu a olivový olej. Míchej, dokud nevznikne hladké těsto, které poté na pomoučeném povrchu hněť asi 10 minut, dokud nebude elastické. Těsto pak nech v míse zakryté utěrkou kynout na teplém místě asi hodinu, než zdvojnásobí svůj objem.

Mezitím si připrav rajčatovou omáčku smícháním pasírovaných rajčat s oreganem, solí a pepřem. Předehřej si troubu na 220 stupňů Celsia.

Po vykynutí těsto rozděl na požadovaný počet pizz, vyválej na požadovanou tloušťku a velikost. Pokládej těsto na plech vyložený pečícím papírem. Základ potři rajčatovou omáčkou a posyp strouhanou mozzarellou a dalšími ingrediencemi dle vlastní chuti.

Pizzu peč v předehřáté troubě 12 až 15 minut, až bude okraj krásně zlatavý a sýr rozpuštěný a lehce zapečený.

Co se týče tipů, klíčem k úspěchu je dobře vykynuté těsto a předehřátá trouba, aby pizza krásně propekla. Pokud máš k dispozici kámen na pizzu, použij jej, protože to pomůže dosáhnout ještě lepší křupavosti spodní části. Také nezapomeň, že méně je někdy více, takže nepřeháněj s množstvím oblohy, aby těsto zůstalo křupavé a dobře se upieklo.