Ravioly s ricottou recept.
- Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 2 velká vejce
- 1 lžíce olivového oleje
- Špetka soli
- 250 g ricotty
- 50 g strouhaného parmezánu
- Čerstvé bylinky (bazalka, petržel) podle chuti
- Sůl a pepř podle chuti
- Recept
1. Začněte přípravou těsta na ravioly. V míse smíchejte mouku a špetku soli. Udělejte v mouce důlek, do kterého rozbijte vejce a přidejte olivový olej. Rukama nebo vidličkou postupně zapracujte mouku do vajec a oleje, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš suché, můžete přidat trochu vody. Těsto vyklopte na pomoučený vál a hněťte, dokud není pevné a pružné. Poté ho zabalte do potravinové fólie a nechte odpočinout v chladničce nejméně 30 minut.
2. Připravte náplň. V míse smíchejte ricottu, strouhaný parmezán, nadrobno nasekané bylinky, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
3. Rozválejte odpočaté těsto na tenký plát na pomoučeném povrchu. S pomocí skleničky nebo formičky vykrajujte z těsta kruhy.
4. Na každý kruh dejte malou lžičku náplně. Přeložte těsto přes náplň tak, aby vznikl půlměsíc, a okraje pevně stiskněte, abyste uzavřeli náplň uvnitř.
5. V hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji. Ravioly vařte ve vodě po dobu 3-4 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch.
6. Uvařené ravioly vyjměte pomocí děrované naběračky a podávejte s omáčkou dle vaší chuti.
- Tipy
- Pokud chcete raviolím přidat více chuti, můžete do náplně přidat i jemně nasekaný česnek nebo citronovou kůru.
- Ravioly jsou vynikající s jednoduchou rajčatovou omáčkou nebo rozpuštěným máslem s bylinkami.
- Při vaření raviolů je důležité nepřeplnit hrnec, aby se mohly volně pohybovat a nelepily se na sebe.
- Zbylé těsto můžete použít na přípravu dalších druhů těstovin, jako jsou tagliatelle nebo lasagne.