Muffiny po belgicku recept


Muffiny po belgicku recept.

K přípravě belgických muffinů budete potřebovat následující ingredience:

- 2 hrnky hladké mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 1 hrnek mléka
- 2 velká vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 hrnku čokoládových kapek
- 1/2 hrnku nasekaných ořechů (volitelné)

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a připravte si formu na muffiny, kterou vymažete máslem nebo vyložte papírovými košíčky.

2. V jedné míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a sůl.

3. V jiné, větší míse, smíchejte rozpuštěné máslo s cukrem až do hladka. Přidejte vejce, jedno po druhém, dobře míchajte po každém přidání. Přimíchejte vanilkový extrakt.

4. Postupně přidávejte směs s moukou do mokrých ingrediencí, střídavě s mlékem, začínajte a končete moukou. Míchejte, dokud nejsou ingredience spojeny, ale nepřemíchávejte.

5. Nakonec jemně vmíchejte čokoládové kapky a případně nasekané ořechy.

6. Těsto rozdělte do připravené formy na muffiny, naplňte každý košíček zhruba do 3/4.

7. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut nebo dokud vrcholky muffinů nebudou pevné a zlatavé.

8. Po upečení nechte muffiny několik minut vychladnout ve formě, poté je vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce.

Tipy:

- Pro ještě bohatší čokoládovou chuť můžete přidat do těsta lžíci kakaa.
- Pokud nemáte čokoládové kapky, můžete použít nasekanou čokoládu.
- Pro extra vlhké muffiny přidejte do těsta lžíci řeckého jogurtu nebo kysané smetany.
- Muffiny jsou nejlepší čerstvé, ale můžete je uskladnit v uzavřené nádobě na pultu do 3 dnů nebo je zamrazit až na 3 měsíce.