Cuketovo-kokosová buchta recept


Cuketovo-kokosová buchta recept.

Cuketovo-kokosová buchta je vynikající spojení chutí a textur, které překvapí svou svěžestí a vlhkostí. Tento recept je jednoduchý a výsledek stojí za to.

Ingredience:
- 2 středně velké cukety
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 250 ml rostlinného oleje
- 300 g hladké mouky
- 100 g kokosu
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- špetka soli

Postup:
1. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte máslem a vysypte moukou formu na buchtu.
2. Cukety omyjte, osušte a nastrouhejte na jemném struhadle. Nechte stranou.
3. Ve velké míse smíchejte cukr a vejce, dokud směs nebude světlá a nadýchaná.
4. Postupně přilévejte olej a stále míchejte.
5. V jiné míse smíchejte mouku, kokos, prášek do pečiva, skořici a špetku soli.
6. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi, míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
7. Nakonec opatrně vmíchejte nastrouhané cukety.
8. Těsto vlijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě cca 45 až 55 minut, nebo dokud nevyjde čistý špejle zasunutý do středu buchty.
9. Po upečení buchtu nechte chvíli vychladnout ve formě, pak ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:
- Pro extra kokosovou chut' můžete buchtu po upečení potřít kokosovým mlékem.
- Pro lehkou glazuru smíchejte moučkový cukr s trochou citronové šťávy a pokapejte vychladlou buchtu.
- Pokud máte rádi ořechy, přidejte do těsta hrst nasekaných vlašských ořechů nebo pekanových ořechů pro další křupavost.
- Cuketu nemusíte oloupat, ale ujistěte se, že je dobře omytá. Skin přidá buchtě na vláknině.