Vepřové ve smetanových kedlubnách recept


Vepřové ve smetanových kedlubnách recept.

Ingredience:
Vepřové maso na kostkách
Kedlubny
Smetana na vaření
Cibule
Česnek
Sůl
Pepř
Olej

Recept:
Nejprve si připravíme kedlubny, které očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm cibuli dozlatova. Přidáme česnek a krátce osmahneme. Poté přidáme nakrájené vepřové maso a orestujeme ho ze všech stran dozlatova.

Osolené a opepřené maso společně s cibulí a česnekem přesuneme do většího hrnce. Přidáme nakrájené kedlubny a zalijeme smetanou. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 45 minut, dokud maso a kedlubny nezměknou. Během vaření kontrolujeme, zda je dostatek tekutiny, případně můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.

Tento recept lze servírovat s vařenými brambory nebo knedlíkem.

Tipy:
Pro intenzivnější chuť můžete do směsi přidat trochu majoránky nebo tymiánu. Kedlubny můžete nahradit i jinou zeleninou, jako je třeba mrkev nebo petržel. Při podávání můžete pokrm posypat čerstvě nasekanou petrželkou nebo pažitkou pro zvýšení chuti a dekorativního efektu.