Vepřové nudličky s rajčaty recept


Vepřové nudličky s rajčaty recept.

Vepřové nudličky s rajčaty jsou jednoduchý, rychlý a chutný oběd nebo večeře. Pokud hledáte něco lahodného a nechcete trávit hodiny v kuchyni, tento recept je pro vás ideální. Níže naleznete seznam ingrediencí, postup přípravy a několik tipů, jak tento pokrm zdokonalit.

- Ingredience
- 500 g vepřového masa (nejlépe kotlety nebo panenka), nakrájeného na nudličky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 400 g rajčat, buď čerstvých a nakrájených na kousky nebo plechovka rajčat vlastní šťávě
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobení
- (volitelné) chilli vločky pro pikantnější variantu

- Recept
1. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokém ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne, asi 2-3 minuty.
2. Přidejte nasekaný česnek a vepřové nudličky. Opečte nudličky ze všech stran, dokud nezískají zlatohnědou barvu, přibližně 5 minut.
3. Přidejte rajčata, oregano a pokud používáte, chilli vločky. Osolte a opepřete podle chuti. Promíchejte a nechte na mírném ohni vařit ještě asi 10 minut, nebo dokud se maso úplně nepropeče a omáčka se trochu nezredukuje.
4. Pokrm před podáváním ozdobte čerstvou petrželkou.

- Tipy
- Pro ještě bohatší chuť můžete do receptu přidat lžíci rajčatového protlaku nebo pár sušených rajčat.
- Pokud máte rádi více zeleniny, přidejte k rajčatům papriku nebo cuketu nakrájenou na kousky.
- Vepřové nudličky s rajčaty se výborně hodí k rýži, těstovinám, nebo jen tak s čerstvým chlebem, kterým si můžete přelít zbytek omáčky.
- Nezapomeňte, že čerstvá rajčata a bylinky dodají jídlu nejlepší chuť, ale v zimních měsících lze čerstvá rajčata dobře nahradit kvalitními konzervovanými.

Příprava tohoto pokrmu vám nezabere hodně času a výsledek stojí za to. Užijte si vaření!