Vepřové na zelenině recept.
Vepřové na zelenině je vynikající a zdravý pokrm, který můžete připravit s různými druhy zeleniny podle vaší chuti. Následuje jednoduchý recept, který vám pomůže vytvořit lahodnou večeři pro celou rodinu.
Ingredience:
- 500 g vepřového masa (například kotlety nebo krkovice)
- 2 středně velké mrkve
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 malá cuketa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžička sušeného tymiánu nebo majoránky
- 1 lžíce sójové omáčky (nepovinné)
Postup:
1. Vepřové maso očistěte, pokud je potřeba, a nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete dle chuti.
2. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemno. Mrkve, papriky a cuketu omyjte a nakrájejte na hrubší kousky.
3. Na velké pánvi nebo ve woku rozehřejte olivový olej a začněte restovat cibuli s česnekem, dokud nezměknou.
4. Přidejte nakrájené maso a restujte, dokud nebude ze všech stran krásně zlatavé.
5. K masu přidejte připravenou zeleninu, tymián nebo majoránku a sójovou omáčku, pokud používáte. Dobře promíchejte.
6. Pokrmy přiklopte a na mírném ohni dusíme asi 20-30 minut, dokud maso i zelenina nejsou měkké. Občas promíchejte.
7. Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem.
Tipy:
- Tento recept je velmi flexibilní, takže můžete použít jakoukoliv zeleninu, kterou máte rádi nebo která je právě sezónní.
- Pokud máte rádi trochu pikantní chutě, můžete přidat i pár kapek chilli omáčky.
- Pokud chcete získat jemnější a krémovější omáčku, můžete přidat na konci vaření trochu smetany nebo kokosového mléka.
- Tento pokrm se skvěle hodí k rýži, těstovinám nebo jen tak s čerstvým chlebem.
Užijte si tento jednoduchý a zdravý pokrm plný chuti a vitamínů!