Vepřové na houbách s fazolkami recept


Vepřové na houbách s fazolkami recept.

Vepřové na houbách s fazolkami je tradiční a chutný pokrm, který je ideální na rodinný oběd nebo večeři. Zde je postup, jak tento pokrm připravit spolu s potřebnými ingrediencemi a několika tipy pro dokonalý výsledek.

Ingredience:
- 500 g vepřového masa (nejlépe plec nebo kotlety)
- 300 g čerstvých hub (např. žampiony, hlívy)
- 200 g zelených fazolek (mohou být i mražené)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 ml bílého vína nebo vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička majoránky
- 1 lžíce hladké mouky na zahuštění

Recept:
1. Nejprve si připravíme všechny ingredience. Vepřové maso nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme a houby očistíme a pokrájíme na plátky.
2. V hluboké pánvi na olivovém oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne. Přidáme utřený česnek a po chvilce i maso. Maso osolíme a opepříme podle chuti a restujeme, dokud nezíská zlatavou barvu.
3. K masu přidáme nakrájené houby, promícháme a restujeme ještě několik minut, dokud houby nezačnou měknout. Poté přilijeme bílé víno nebo vývar, přidáme majoránku a necháme povařit na mírném ohni, dokud maso nezměkne.
4. Mezitím v dalším hrnci uvaříme fazolky v osolené vodě do měkka, asi 5-7 minut. Uvařené fazolky scedíme.
5. Jakmile je maso měkké, přidáme k němu uvařené fazolky, promícháme a necháme ještě chvíli společně prohřát.
6. Pokud má omáčka příliš řídkou konzistenci, můžeme ji zahustit lžící hladké mouky rozmíchané v troše vody.
7. Podáváme s knedlíkem nebo vařenými bramborami.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete použít směs divokých hub.
- Pokud preferujete hustší omáčku, použijte k zahuštění smetanu namísto mouky.
- K dochucení můžete využít také čerstvé bylinky, jako je petržel nebo tymián.
- Tento pokrm je ideální k přípravě v předstihu, neboť po ohřátí bývá ještě chutnější.