Vepřové na houbách recept


Vepřové na houbách recept.

Ingredience pro vepřové na houbách jsou vepřové maso, houby, cibule, smetana, česnek, sůl, pepř a majoránka. Na začátku maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a pokud jsou velké, tak je nakrájíme.

V hrnci rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme kousky masa, dokud nejsou ze všech stran zlatavé. Přidáme cibuli a restujeme, dokud není zlatavá. Potom přidáme houby a vše společně restujeme.

Česnek oloupeme, rozdrtíme a přidáme k masu s houbami. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Vše zalijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme pod pokličkou na mírném ohni, dokud není maso měkké.

Na závěr přilijeme smetanu a krátce provaříme. Podáváme s knedlíkem nebo pečivem.

Tip: Pokud máte rádi intenzivnější chuť, můžete k masu přidat trochu slaniny nebo uzeného masa, které dodá jídlu zajímavou chuťovou stopu. Také je dobré použít směs divokých hub, které jídlu dodají pikantnější aroma.