Vepřové maso ve vlastní šťávě recept


Vepřové maso ve vlastní šťávě recept.

Ingredience:
Vepřové maso asi 1 kg, nejlépe kýta nebo plec
Sůl a pepř dle chuti
Cibule 2 střední
Česnek 2 stroužky
Voda 250 ml
Majoránka 1 lžička
Bobkový list 2 ks

Recept:
Vepřové maso důkladně omyjte a osušte. Poté maso osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte trochu oleje a maso z každé strany krátce opečte, dokud nezíská zlatavou barvu. Opečené maso přesuňte do pekáče. Na stejné pánvi, kde jste maso opekli, osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte nadrcený česnek a krátce osmahněte. Směs cibule a česneku rovnoměrně rozprostřete na maso. Přidejte majoránku a bobkový list. Do pekáče vlijte vodu, čímž zajistíte, že maso bude krásně šťavnaté. Pekáč přikryjte a dejte do předehřáté trouby na 180 °C. Pečte asi 2 hodiny, nebo dokud není maso měkké a šťáva nezkaramelizuje.

Tipy:
Pro zvýraznění chuti můžete přidat několik kapek worcesterské omáčky nebo trochu sojové omáčky do vody, kterou přidáváte do pekáče.
Pokud chcete dosáhnout opravdu křupavé kůrky, posledních 30 minut pečení pekáč odkryjte.
Podávejte s knedlíky nebo brambory a se zeleninovou oblohou podle vaší chuti.