Vepřové hot mango recept.
Ingredience potřebné pro vepřové hot mango zahrnují vepřové maso, mango, červenou papriku, cibuli, česnek, chilli papričky, sojovou omáčku, med, limetkovou šťávu, sůl a pepř.
Recept začíná tím, že si nakrájíte vepřové maso na menší kousky a osolíte a opepříte je. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a maso na něm opečte dozlatova. Jakmile je maso opečené, vyjměte ho z pánve a odložte stranou.
V téže pánvi pak přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte, dokud nezměknou. Přidejte na proužky nakrájenou červenou papriku a chilli papričky podle chuti, jak pikantní máte rádi. Restujte několik minut, dokud zelenina nezměkne.
Následně přidejte na kousky nakrájené mango a vše promíchejte. Mango by mělo být dost zralé, aby bylo příjemně sladké a současně se dobře rozvařilo.
Vraťte maso zpět na pánev k mango a zelenině a vše zalijte směsí sojové omáčky, medu a limetkové šťávy. Nechte vše společně povařit na mírném ohni přibližně 10 minut, dokud maso není úplně měkké a omáčka lehce zhoustne.
Tipy pro dokonalé vepřové hot mango jsou následující
1. Použijte kvalitní, měkké vepřové maso, nejlépe krkovici nebo panenku.
2. Přizpůsobte množství chilli papriček vaší vlastní toleranci k pálivosti.
3. Na závěr můžete přidat trochu čerstvého koriandru pro osvěžující chuť.
4. Mango je klíčovou složkou tohoto receptu, takže se snažte vybrat opravdu zralé a sladké plody.
5. Jídlo podávejte s rýží nebo chlebem, který výborně doplní a absorbuje bohatou omáčku.
Toto jídlo kombinuje sladkost manga a pikantnost chilli, což dodává jídlu zvláštní chuťový rozměr. Vhodné pro milovníky exotických a pikantních pokrmů.