Vepřová kýta na cottage sýru recept.
**Ingredience:**
- 500 g vepřové kýty
- 200 g cottage sýru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- čerstvé bylinky dle chuti (třeba rozmarýn a tymián)
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
**Recept:**
1. Vepřovou kýtu omyjte a osušte. Následně ji na několika místech nařízněte a vložte do nich tenké plátky česneku.
2. Maso poté z obou stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Následně ho posypte nasekanými čerstvými bylinkami.
3. Předehřejte troubu na 180°C. Maso vložte do pekáčku a pečte přibližně 1 hodinu, dokud není kýta krásně zlatavá a měkká. Během pečení maso občas podlévejte vlastní šťávou, aby zůstalo šťavnaté.
4. Mezitím si připravte cottage sýr. Pokud máte raději jemnější texturu, můžete cottage sýr rozmixovat do hladka.
5. Hotovou vepřovou kýtu vyjměte z trouby a nechte několik minut odpočinout. Následně ji nakrájejte na plátky.
6. Servírujte plátky vepřové kýty s cottage sýrem na talíři.
**Tipy:**
- Pro větší chuťový zážitek můžete do cottage sýru přidat nasekané čerstvé bylinky nebo trochu nakrájeného čerstvého česneku.
- Pokud máte rádi pikantnější varianty, můžete do marinády pro maso přidat trochu mletého chilli.
- Aby bylo maso opravdu šťavnaté, je důležité ho během pečení několikrát potřít vlastní šťávou.