Vejce s omáčkou sardelovou recept


Vejce s omáčkou sardelovou recept.

Ingredience pro vejce s omáčkou sardelovou zahrnují vejce, máslo, mouku, mléko, sardelové filety, citron, sůl a pepř

Recept začíná tím, že nejprve uvaříte vejce natvrdo. Během vaření vejce si připravíte sardelovou omáčku. Na pánvi rozehřejte trochu másla a přidejte k němu mouku. Důkladně zamíchejte, aby se vytvořila světlá jíška. Postupně přilévejte mléko a míchejte, dokud omáčka neprovaří a nezhoustne. Následně přidejte nadrobno nakrájené sardelové filety a šťávu z citronu. Omáčku dochuťte solí a pepřem dle chuti.

Uvařená vejce oloupejte a překrojte napůl. Vejce servírujte s teplou sardelovou omáčkou.

Tipy pro lepší chuť:
- Přidejte do omáčky trochu smetany pro bohatší a jemnější chuť.
- Omáčka by měla být dostatečně hustá, aby dobře obalila vejce.
- Pro zvýraznění chuti můžete do omáčky přidat čerstvě nasekaný petržel nebo kopr.
- Pokud máte rádi pikantnější, můžete přidat do omáčky trochu cayennského pepře.