Vejce plněná šunkou recept


Vejce plněná šunkou recept.

Vejce plněná šunkou jsou skvělou volbou pro pohostinný brunch, jako elegantní předkrm nebo jako součást chladného bufetu. Tato klasická pochoutka kombinuje bohatou chuť vajec a šunky s jemnou krémovostí majonézy a dalších přísad, které dodávají chuť a texturu. Níže naleznete jednoduchý recept, který si můžete přizpůsobit podle vlastního gusta.

- Ingredience
- 6 vajec
- 100 g šunky
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička hořčice
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- Paprika nebo jarní cibulka na ozdobu

- Recept
1. Vajíčka pečlivě uvařte natvrdo, což obvykle trvá asi 9 až 12 minut od chvíle, kdy voda začne vařit. Po uvaření je dejte okamžitě pod studenou vodu, aby se zastavil vařící proces a vajíčka se lépe loupala.
2. Po ochlazení vajíčka oloupejte a přeřízněte je na polovinu. Vyjměte žloutky a dejte je do mísy.
3. Žloutky rozdrťte vidličkou a přidejte k nim majonézu, hořčici, nasekanou šunku a dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte, dokud směs nebude hladká.
4. Tuto směs opatrně naplňte do vydlabaných bílků. Můžete použít lžičku nebo sáček na zdobení, pokud chcete dosáhnout profesionálnějšího vzhledu.
5. Vejce s nádivkou posypte paprikou nebo nadrobno nasekanou jarní cibulkou pro přidání barvy a chuti.

- Tipy
- Pro pikantnější variantu přidejte do náplně trochu jemně nasekaných jalapeños nebo kapku tabaska.
- Pokud hledáte nízkotučnou variantu, můžete část majonézy nahradit bílým jogurtem nebo tvarohem.
- Pro extra krémovost můžete do směsi přidat lžíci bílého měkkého sýra, jako je například krémový sýr.
- Aby byla náplň ještě zajímavější, zkuste přidat bylinky jako je petržel nebo pažitka.

Vejce plněná šunkou jsou nejen chutné, ale i vizuálně atraktivní. Můžete je servírovat na speciální příležitosti nebo jako rychlou a snadnou pochoutku k večernímu sledování televize. Užijte si jejich přípravu a konzumaci!