Vejce plněná Nivou recept.
Vejce plněná Nivou jsou vynikající pochoutkou, která se hodí jako předkrm nebo lehký oběd. Tento recept kombinuje jemnost vajec s výraznou chutí modrého sýra Niva, čímž vytváří jedinečné spojení chutí. Připravte si tuto jednoduchou a chutnou pochoutku s následujícími ingrediencemi a postupem.
Ingredience:
- 4 vejce
- 100 g modrého sýra Niva
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce zakysané smetany
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- Jemně nasekaná pažitka nebo jarní cibulka pro ozdobu
Recept:
1. Vejce pečlivě uvařte natvrdo, což obvykle trvá asi 10 minut od okamžiku, kdy voda začne vařit. Po uvaření vejce okamžitě přeneste do studené vody, aby se snadněji loupala.
2. Po vychladnutí vejce oloupejte a přepůlíte je na poloviny. Žloutky opatrně vyndejte a dejte je do misky.
3. V misce rozmačkejte žloutky vidličkou. Přidejte rozdrobený modrý sýr Niva, majonézu, zakysanou smetanu a důkladně promíchejte. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a černým pepřem.
4. Tuto směs pak pomocí lžičky nebo cukrářského sáčku s hladkou špičkou naplňte do vydlabaných bílků.
5. Před podáváním vejce plněná Nivou ozdobte pažitkou nebo jarní cibulkou.
Tipy:
- Pro pikantnější variantu můžete do směsi přidat trochu jemně nasekaných jalapeñů nebo kapku tabasca.
- Pokud máte rádi více krémovou konzistenci náplně, můžete zvýšit množství majonézy nebo zakysané smetany.
- Tyto plněné vejce jsou skvělé i jako součást studeného bufetu nebo piknikového koše.
- Pro ještě zajímavější prezentaci můžete použít sáček s ozdobnou špičkou a náplň tak nanášet do bílků dekorativním způsobem.
Vejce plněná Nivou jsou dokonalou kombinací jednoduchosti a elegance, která osloví každého milovníka sýrů. Experimentujte s různými přísadami a najděte svou oblíbenou variantu této klasické pochoutky.