Vegetariánská roláda recept.
Ingredience pro vegetariánskou roládu zahrnují mouku, vejce, mléko, sůl, papriku, různé druhy zeleniny jako jsou mrkev, paprika, brokolice a cibule, a také tvrdý sýr pro náplň.
Nejdříve připravíme těsto na roládu tak, že smícháme mouku, vejce, mléko a špetku soli do hladké směsi. Těsto by mělo mít konzistenci tenké palačinky. Rozetřeme ho na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 10 minut.
Zatímco se těsto peče, na pánvi s trochou oleje osmahneme nakrájenou zeleninu, dokud není měkká. Můžeme přidat trochu soli a papriky pro dochucení.
Jakmile je těsto upečené, vyjmeme ho z trouby a necháme chvilku vychladnout. Poté ho rovnoměrně pokryjeme osmahnutou zeleninou a posypeme nastrouhaným sýrem. Roládu pečlivě zavineme pomoci pečicího papíru, který pomáhá těsto neprasknout.
Roládu dáme zpět do trouby a pečeme asi 10 minut, dokud sýr není roztavený a roláda získá zlatavý nádech.
Tento recept lze variabilně upravit dle preferované zeleniny, a můžete přidat třeba i trochu čerstvých bylinek pro zvýraznění chuti. Roládu podávejte teplou, ideálně s čerstvým salátem nebo lehkou omáčkou.