Vegetariánská Quesadilla recept


Vegetariánská Quesadilla recept.

Ingredience:
červená fazole, tortilla placky, mozzarella, rajčata, červená cibule, čerstvý koriandr, olivový olej, sůl, čerstvě mletý černý pepř, avokádo, limetka

Recept:
1. Rajčata a červenou cibuli nakrájejte na malé kousky. Avokádo oloupejte, vyjměte pecku a nakrájejte na kostičky. V misce smíchejte rajčata, cibuli a avokádo. Přidejte šťávu z limetky, nasekaný koriandr a osolte a opepřete podle chuti.
2. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje. Položte jednu tortillu na pánví. Na polovinu tortilly rovnoměrně rozložte směs rajčat, cibule a avokáda. Na směs posypte mozzarellu a přiklopte druhou polovinou tortilly.
3. Opečte z obou stran na středním ohni, dokud tortilla nezíská zlatavou barvu a sýr se nerozteče.
4. Hotovou quesadillu přeneste na talíř, překrojte na čtvrtiny a ihned podávejte.

Tipy:
1. Pro pikantnější variantu přidejte do náplně trochu nakrájených jalapeňos nebo čerstvého chilli.
2. Místo mozzarelly můžete použít jakýkoliv jiný dobře tavitelný sýr, například cheddar nebo gouda.
3. Quesadillu můžete podávat s kysanou smetanou nebo guacamolem pro ještě bohatší chuťový zážitek.