Vegan lívance recept


Vegan lívance recept.

Vegan lívance jsou skvělou volbou pro každého, kdo hledá lahodnou a zdravou snídani nebo svačinu. Tento recept je jednoduchý a rychlý, takže si můžete vychutnat tyto lívance kdykoliv máte chuť.

- Ingredience
- 1 hrnek rostlinného mléka (např. mandlového, ovesného atd.)
- 1 lžíce jablkového octa
- 1 hrnek pšeničné celozrnné mouky
- 1 lžíce cukru (můžete použít kokosový cukr pro zdravější variantu)
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje (nebo jiného rostlinného oleje)
- Rostlinný olej na smažení

- Recept
1. Do malé misky nalijte rostlinné mléko a přidejte jablkový ocet. Promíchejte a nechte na pár minut odstát, aby směs zhoustla.
2. V jiné, větší míse smíchejte mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu.
3. Do směsi s moukou přilijte mléko s octem a přidejte rozpuštěný kokosový olej. Vše dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Rozehřejte pánev na střední teplotu a lehce ji potřete olejem.
5. Lžící nabírejte těsto a kladte na pánev, tvarujte lívance. Smažte z každé strany asi 2-3 minuty, dokud nebudou zlatavé a dobře propečené.
6. Hotové lívance podávejte s oblíbenými toppingy, například s čerstvým ovocem, javorovým sirupem, vegan tvarohem nebo ořechovým máslem.

- Tipy
- Pro extra nadýchané lívance nechte těsto před smažením odpočinout asi 5 minut.
- Jestliže máte rádi ovocné lívance, můžete do těsta přidat na kousky nakrájené ovoce, jako jsou banány, jablka nebo borůvky.
- Pro zdravější variantu můžete část mouky nahradit ovesnými vločkami rozemletými na mouku.
- Na podávání zkuste vegan lívance ozdobit listy máty nebo lístkami čerstvé bazalky pro svěží chuť.

S tímto receptem si můžete připravit skvělou vegan snídani, která potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i tělo. Užijte si přípravu a hlavně, dobrou chuť!