Vařené jáhly se švestkami recept


Vařené jáhly se švestkami recept.

Ingredience pro vařené jáhly se švestkami zahrnují jáhly, švestky, cukr, skořici a vodu. Při přípravě nejprve jáhly propláchneme a namočíme na několik hodin, ideálně přes noc. Po namočení jáhly slijeme a dáme vařit v čisté vodě. Když jsou jáhly měkké, přidáme rozpůlené a vykostěné švestky, trochu cukru podle chuti a špetku skořice pro zvýraznění chuti.

Vaříme, dokud švestky nejsou měkké a jáhly úplně rozvařené. Pokud je směs příliš suchá, můžeme během vaření přidat trochu vody. Po dochucení je možné pokrm podávat, ideálně teplý.

Jako tip můžeme přidat na konec vaření trochu vanilkového extraktu nebo posypat hotový pokrm nasekanými ořechy pro větší chuťový zážitek. Tento jednoduchý recept je skvělý jak na snídani, tak i jako zdravý dezert.