Vánoční perníkové cupcakes se skořicovým krémem recept.
Ingredience na cupcakes:
mouka pšeničná hladká 220 gramů
cukr hnědý 100 gramů
med 120 gramů
mléko 120 mililitrů
olej rostlinný 80 mililitrů
vejce 1 kus
prášek do pečiva 1 lžička
soda bikarbona 1/2 lžičky
skořice mletá 1 lžička
hřebíček mletý 1/2 lžičky
muškátový oříšek mletý 1/4 lžičky
zázvor mletý 1/2 lžičky
Ingredience na skořicový krém:
máslo 120 gramů
cukr moučkový 240 gramů
skořice mletá 1 lžička
smetana ke šlehání 2 až 3 lžíce
Recept na cupcakes:
Troubu předehřej na 180 stupňů Celsia. V míse smíchej mouku, prášek do pečiva, sodu bikarbonu, skořici, hřebíček, muškátový oříšek a zázvor. V jiné misce smíchej hnědý cukr, med, mléko, olej a vejce. Suchou směs postupně přidávej do mokré a míchej, dokud nebude těsto hladké. Těsto nalij do formiček na muffiny, naplněné do dvou třetin. Peč 20 až 25 minut. Nech vychladnout.
Recept na skořicový krém:
Máslo vyšlehej do hladka. Postupně přidávej moučkový cukr a skořici, šlehej dokud není směs hladká. Nakonec přilij smetanu a šlehej, dokud není krém nadýchaný. Krém dej do cukrářského sáčku a ozdob cupcakes.
Tipy:
Ujisti se, že všechny ingredience na cupcakes jsou v pokojové teplotě, aby se lépe spojily. Krém můžeš ochutit i vanilkovým extraktem pro jemnější chuť. Cupcakes můžeš ozdobit také perníčky nebo posypem podle vlastního výběru, což dodá slavnostní nádech.