Vánočka s pudinkem recept


Vánočka s pudinkem recept.

Ingredience potřebné na vánočku s pudinkem zahrnují mouku, mléko, droždí, cukr, sůl, vejce, máslo, vanilkový pudink, rozinky a citronovou kůru.

Pro začátek receptu si připravte kvásek z droždí, trochy cukru, teplého mléka a lžíce mouky. Nechte v teple kynout asi 15 minut. Mezitím si v míse smíchejte mouku, zbytek cukru a sůl. Do vzniklého kvásku přidejte vlažné mléko, vejce, rozpuštěné máslo a citronovou kůru. Vše dobře promíchejte. Poté přidávejte mouku smíchanou se suchými ingrediencemi a hněťte, dokud těsto není hladké a nelepí se. Nakonec vmíchejte rozinky.

Těsto nechte na teplém místě kynout asi hodinu, až zdvojnásobí svůj objem. Pak těsto rozdělte na tři části a z každé vyválejte dlouhý váleček. Válečky zapleťte do copu a ujistěte se, že jsou konce dobře spojené. Vánočku nechte na plechu kynout ještě asi 30 minut.

Mezitím si připravte pudink podle návodu na obalu, ale použijte o trochu méně mléka, aby byl hustší. Nechte ho vychladnout. Po nakynutí vánočky udělejte na vrchu podélné prohlubně a naplňte je vychladlým pudinkem.

Před pečením vánočku potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů Celsia asi 35 až 45 minut, nebo dokud není zlatavá.

Tip na zdokonalení: Pro extra lesk a sladkost můžete vánočku po upečení potřít rozpuštěným máslem a posypat krupicovým cukrem nebo mandlovými plátky. Dobrou chuť!