Vanilkový krém s gustinem recept.
Ingredience pro vanilkový krém s gustinem zahrnují mléko, vanilkový lusk nebo vanilkový extrakt, cukr, gustin a žloutky.
Recept začíná tím, že si připravíte hrnec, do kterého nalijete mléko. Mléko zahřejte, ale nedovolte, aby začalo vřít. Pokud používáte vanilkový lusk, rozpulte ho podélně, vyškrábněte semínka a vložte je spolu s luskem do mléka. V případě použití vanilkového extraktu, přidejte ho později. Ve vedlejší misce smíchejte cukr s gustinem a žloutky. Vše dobře promíchejte, dokud nebude směs hladká. Postupně přilévejte teplé mléko do směsi cukru, gustinu a žloutků, neustále míchejte, aby se předešlo vzniku hrudek. Směs poté vraťte zpět do hrnce. Za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud krém nezhoustne. Poté odstraňte vanilkový lusk, pokud jste ho použili. Pokud používáte vanilkový extrakt, přidejte ho nyní a promíchejte.
Tipy pro dokonalý vanilkový krém: Použití skutečného vanilkového lusku dodá krému bohatší vanilkovou chuť. Pro jemnější texturu krému je důležité, aby byl gustin dobře rozmíchaný s trochou mléka než se přidá do horkého mléka. Chcete li krém použít například jako náplň do dortů nebo palačinek, nechte ho nejprve dobře vychladnout. Krém můžete uchovávat v lednici, ideálně přikrytý, aby nepřijal pachy z ostatních potravin.