Vanilkový krém recept
Pro přípravu vanilkového krému budete potřebovat následující ingredience vanilkový lusk, mléko, žloutky, cukr, kukuřičný škrob a máslo.
Začněte tím, že vanilkový lusk podélně rozpulte a vyškrábněte semínka nožem. V malém hrnci pak přiveďte k varu mléko společně s vanilkovými semínky i vyškrábnutým luskem. Ve vedlejší míse důkladně promíchejte žloutky, cukr a kukuřičný škrob. Jakmile je mléko horké, vanilkový lusk vyjměte. Pomalu a za stálého míchání přilévejte horké mléko do směsi žloutků, cukru a škrobu. Směs poté přelijte zpět do hrnce a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud krém nezhoustne a nezačne vřít. V tomto bodě krém ještě chvíli povařte, aby se zbavil případné chuti po škrobu. Nakonec odstavte krém z ohně a vmíchejte máslo, dokud není krém hladký a lesklý.
Pár tipů pro dokonalý vanilkový krém Ujistěte se, že mléko s vanilkou nevaříte příliš dlouho, aby mléko nezhořklo. Když přidáváte horké mléko do žloutkové směsi, dělejte to postupně a opatrně, abyste zabránili tomu, že by se žloutky srazily. Po dokončení krému jej můžete přikrýt potravinovou fólií tak, aby fólie přímo přiléhala na povrch krému. To zabrání tvorbě kůže na povrchu krému při chlazení. Vanilkový krém je skvělý jako náplň do dortů, zákusků či jako doplněk k ovocným dezertům.