Vanilkové mini bábovky recept


Vanilkové mini bábovky recept.

Ingredience pro vanilkové mini bábovky:

- 200g hladké mouky
- 150g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 vejce
- 125ml oleje
- 125ml mléka
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na mini bábovky, kterou vymažete máslem nebo olejem a vysypte moukou.
2. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
3. V další míse ručním šlehačem nebo stojanovým mixérem vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Postupně přidávejte olej a mléko a pokračujte ve šlehání.
4. Do směsi s vejci postupně zapracujte suchou směs z první mísy a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Těsto rozdělte do připravené formy na mini bábovky a vyrovnejte povrch.
6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut nebo dokud není povrch zlatavý a špejle vložená do středu vychází čistá.
7. Po upečení nechte bábovky chvíli vychladnout ve formě, poté je opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:

- Pro intenzivnější vanilkovou chuť můžete do těsta přidat semínka z jednoho vanilkového lusku.
- Pokud máte rádi ovoce, do těsta můžete zapracovat kousky čerstvého ovoce nebo bobulí, které dodají bábovkám další chuťovou dimenzi.
- Pro dekoraci můžete použít cukrovou polevu, kterou jednoduše připravíte smícháním moučkového cukru s několika lžícemi vody nebo citronové šťávy, nebo bábovky jen posypte moučkovým cukrem.
- Ujistěte se, že máte formy na mini bábovky dobře vymazané a vysypané, abyste předešli přilepení těsta na formu.