Valentínská krupicová srdíčka recept


Valentínská krupicová srdíčka recept.

Ingredience:
200 ml mléka
50 g krupice
1 lžíce másla
1 lžíce cukru
špetka soli
ovoce nebo ovocná omáčka pro ozdobení
čokoládová poleva nebo pudink pro ozdobení

Recept:
V hrnci přiveďte mléko k varu. Přidejte špetku soli a cukr. Pomalu přisypávejte krupici za stálého míchání. Vařte na mírném ohni a neustále míchejte, dokud směs nezhoustne. To může trvat přibližně 5 minut. Po zhoustnutí vmíchejte lžíci másla a nechte krátce prohřát.

Vyjměte hrnec z ohně a nechte krupičnou kaši chvíli odpočinout. Poté ji rozetřete na plech vyložený pečicím papírem do vrstvy o tloušťce přibližně 1 cm. Nechte vychladnout.

Jakmile je směs chladná, použijte vykrajovátko ve tvaru srdce a vykrajujte srdíčka. Vykrojená srdíčka můžete na chvíli vložit do lednice, aby ztuhla.

Na dokončení můžete srdíčka ozdobit ovocem nebo ovocnou omáčkou. Pro sladší variantu můžete použít čokoládovou polevu nebo připravit jednoduchý čokoládový pudink a nalít ho přes srdíčka.

Tipy:
Pro zvýraznění chuti můžete do krupičné kaše přidat vanilkový extrakt nebo citronovou kůru.
Pokud chcete krupicová srdíčka servírovat jako teplý dezert, podávejte je ihned po vykrojení a polejte teplou čokoládovou polevou nebo teplým ovocným kompotem.
Pro ještě zajímavější dekoraci můžete použít různé druhy polev a ozdob jakou je třeba bílá čokoláda nebo různé barevné posypy.
Tento recept je skvělý také pro děti, které si mohou srdíčka ozdobit podle své fantazie.