Vaflové jednohubky s kaviárem a avokádem recept.
Vaflové jednohubky s kaviárem a avokádem jsou rafinovanou volbou pro elegantní předkrm nebo působivé pohoštění na večírku. Tento recept kombinuje jemnost avokáda s luxusem kaviáru, podávaný na křupavých mini vaflech.
- Ingredience:
- Mini vafle (k dostání v obchodech s potravinami nebo je můžete připravit doma pomocí mini vaflovače)
- 1 zralé avokádo
- Citronová šťáva (z poloviny citronu)
- Kaviár (dle preference, může být i kvalitní umělý)
- Smetana nebo zakysaná smetana pro dekoraci
- Čerstvé bylinky pro ozdobu (například kopr nebo pažitka)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Recept:
1. Avokádo rozpulte, odstraňte pecku a vydlabejte dužinu do misky. Rozmačkejte avokádo vidličkou na hladkou pastu.
2. Do avokádové pasty vmíchejte několik kapek citronové šťávy, sůl a pepř podle chuti. Citronová šťáva pomůže udržet avokádo krásně zelené.
3. Mini vafle rozložte na servírovací talíř.
4. Na každou vafli dejte lžičku avokádové směsi.
5. Na avokádovou směs opatrně položte malé množství kaviáru.
6. Dekorujte smetanou a čerstvými bylinkami. Můžete použít sáček na zdobení nebo jednoduše malou lžičku pro přidání smetany.
- Tipy:
- Pro extra křupavost můžete mini vafle před montáží jednohubek lehce opečít na suché pánvi.
- Pokud chcete přidat další vrstvu chuti, můžete do avokádové směsi přidat trochu jemně nasekané červené cibule nebo kapary.
- Pro veganskou verzi použijte veganský kaviár a vynechejte smetanu nebo použijte veganskou alternativu.
- Kaviár může být velmi slaný, takže buďte opatrní s přidáváním soli do avokádové směsi.
Tento jednoduchý, ale elegantní recept na vaflové jednohubky s kaviárem a avokádem určitě zaujme vaše hosty a přidá trochu luxusu na váš stůl.