Úhoř marinovaný recept
Úhoř marinovaný je tradiční české jídlo, které kombinuje jedinečnou chuť úhoře s pikantní marinádou. Příprava tohoto jídla je poměrně jednoduchá, ale vyžaduje trochu času na marinování, aby byly chutě co nejintenzivnější.
Ingredience
1 kg úhoře, vyčištěného a nakrájeného na kousky
150 ml octa
100 ml vody
1 cibule, nakrájená na kroužky
10 kuliček nového koření
4 bobkové listy
2 lžičky soli
1 lžička cukru
Pár kuliček černého pepře
2 stroužky česneku, rozdrcené
Recept
V kastrolu smíchejte ocet, vodu, sůl, cukr, nové koření, bobkové listy a kuličky černého pepře.
Přiveďte směs k varu, snižte teplotu a nechte vařit asi 5 minut.
Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, vařte dalších 5 minut.
Do marinády vložte kousky úhoře, ujistěte se, že jsou všechny kousky ponořené v marinádě.
Vařte na mírném ohni asi 30 minut, nebo dokud není úhoř měkký.
Nechte úhoře v marinádě vychladnout a poté přesuňte do lednice, kde nechte marinovat alespoň 24 hodin.
Tipy
Před vařením úhoře je dobré ho nechat několik hodin odležet v lednici s trochou soli, aby byl maso pevnější a chutnější.
Marináda může být použita znovu, pokud ji uvaříte a znovu scedíte.
Úhoř marinovaný je vynikající s chlebem a máslem, nebo jako součást studeného bufetu.
Tento recept přináší klasickou českou chuť a je skvělým způsobem, jak si vychutnat tento méně běžný druh ryby.