Uherská pěna recept


Uherská pěna recept.

Ingredience:
- 4 vejce
- 100 g cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli

Krém:
- 250 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 lžíce rumu nebo rumového aroma

Postup:

1. Odděl žloutky od bílků. Žloutky vyšlehej s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
2. K žloutkové směsi přidej mleté ořechy, kakao, mouku a prášek do pečiva. Dobře promíchej.
3. Bílky se špetkou soli vyšlehej do tuhého sněhu a opatrně je vmíchej do ořechové směsi.
4. Těsto vlij do vymazané a moukou vysypané formy a peč v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut.
5. Po upečení nech biskupici vychladnout a mezitím si připrav krém.
6. Máslo vyšlehej s moučkovým cukrem do pěny, postupně přidávej žloutky a rum. Vyšlehej do hladka.
7. Vychladlý korpus potři krémem a nech v chladničce řádně ztuhnout.

Tipy:

- Pro intenzivnější čokoládovou chuť můžeš do těsta přidat více kakaa.
- Pokud máš raději méně sladké dezerty, můžeš množství cukru v krému i v těstě snížit.
- Na ozdobu můžeš použít nasekané ořechy, čokoládové hobliny nebo ovocnou polevu.
- Uherská pěna je vynikající i po několika dnech, chutě se krásně propojí a krém ztuhne.