Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou recept


Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou recept.

Ingredience:
- 4 kuřecí prsa bez kosti a kůže
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 400g plechovka krájených rajčat
- 200ml smetany na vaření
- Čerstvý tymián pro ozdobu

Recept:
1. Kuřecí prsa osušte papírovými ručníky. Ochutíme je sušeným tymiánem, solí a pepřem.
2. Na velké pánvi na středně silném ohni zahřejte olivový olej. Přidejte kuřecí prsa a smažte je z každé strany dozlatova, přibližně 3-4 minuty na stranu. Pak je vyjměte na talíř a odložte.
3. Na stejné pánvi přidejte trochu oleje, pokud je potřeba, a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte do zlatova, pak přidejte česnek a krátce restujte.
4. Přilijte krájená rajčata včetně šťávy z plechovky. Přiveďte k varu a nechte na mírném ohni vařit, dokud se omáčka trochu nezredukuje, asi 5 minut.
5. Přidejte smetanu, promíchejte a vrátíte kuřecí prsa do pánve. Pokračujte v vaření na mírném ohni, dokud kuře není úplně uvařené a omáčka se nezahustí, přibližně 10 minut.
6. Před podáváním ozdobte čerstvým tymiánem.

Tipy:
- Kuřecí prsa můžete nahradit stehny pro šťavnatější výsledek.
- Pokud máte raději hustší omáčku, můžete přidat lžíci hladké mouky nebo kukuřičného škrobu rozpuštěného v troše vody, před přidáním smetany.
- Toto jídlo se skvěle hodí k těstovinám, rýži nebo pečeným bramborám.
- Pro extra bylinkovou chuť přidejte při servírování čerstvé nasekané bylinky jako je petržel nebo bazalka.