Tyčky k čaji M.D. Rettigové recept.
Ingredience pro Tyčky k čaji podle M.D. Rettigové zahrnují mouku, cukr, máslo, vejce a prášek do pečiva. Toto cukroví je oblíbené pro svou jednoduchost a výbornou chuť.
Začněte tím, že smícháte mouku s práškem do pečiva. V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, poté postupně přidávejte vejce a dále šlehejte, dokud směs není hladká. Postupně přisypávejte mouku s práškem do pečiva a míchejte, dokud těsto není rovnoměrné a hladké.
Těsto vyválejte na pomoučněné ploše na plát tlustý asi půl centimetru. Poté těsto nakrájejte na tenké proužky, které následně tvarujte do malých tyčinek. Uložte je na plech vystlaný pečicím papírem.
Pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 10 až 12 minut, nebo dokud tyčinky nejsou zlatavé. Po upečení nechte tyčinky chvíli vychladnout na plechu a poté je přesuňte na mřížku, aby úplně vychladly.
Tip: Přidání vanilkového extraktu nebo citronové kůry do těsta dodá tyčinkám zajímavou chuťovou nuanci. Tyčky můžete také po upečení obalit v moučkovém cukru nebo je polévat čokoládou pro bohatší chuťový zážitek. Tyčky skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstaly déle čerstvé a křehké.