Tyčinky skořicové recept


Tyčinky skořicové recept.

Ingredience pro skořicové tyčinky:
mouka pšeničná hladká 225 gramů, máslo 100 gramů, cukr krupice 100 gramů, skořice mletá 1 lžička, vejce 1 ks, prášek do pečiva 1/2 lžičky, sůl špetka

Recept na skořicové tyčinky:
Začněte předehřátím trouby na 180 stupňů Celsia. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, skořicí a solí. V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, poté přidejte vejce a důkladně promíchejte. Postupně přidávejte suchou směs do mokré a míchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto. Těsto vyválejte na pomoučněné ploše na plát tlustý asi 5 mm a vykrajujte tyčinky. Tyčinky ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10-12 minut, nebo dokud nejsou zlatavé. Po upečení nechte tyčinky chladnout na mřížce.

Tipy pro dokonalé skořicové tyčinky:
1. Ujistěte se, že máslo je měkké, ale ne rozpuštěné, aby se těsto dobře zpracovávalo.
2. Pokud máte rádi intenzivnější skořicovou chuť, můžete přidat do těsta trochu více skořice.
3. Tyčinky můžete po upečení obalit v cukru smíchaném se skořicí pro extra sladkou a kořeněnou vrstvu.
4. Skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstaly křehké a čerstvé.