Tvarůžkové muffiny recept.
Tvarůžkové muffiny jsou skvělou variantou pro milovníky netradičních chuťových kombinací a výborně se hodí jako původní snack na party nebo jako překvapivá svačinka. Zde je jednoduchý recept a několik tipů, jak na ně.
**Ingredience:**
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- 100 ml oleje
- 150 g tvarůžků (rozkrájených na malé kousky)
- 1 jarní cibulka (nasekaná)
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 100 g strouhaného sýra na posypání (volitelně)
**Recept:**
1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia a připravte si formu na muffiny, kterou vymažete olejem nebo vyložte papírovými košíčky.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl.
3. V jiné míse rozšlehejte vejce s mlékem a olejem.
4. Tekutou směs přilijte k suchým ingrediencím a míchejte jen do spojení. Není nutné dlouho míchat.
5. Přidejte k těstu rozkrájené tvarůžky, nasekanou jarní cibulku a česnek a lehce zamíchejte.
6. Těsto rozdělte do připravené formy na muffiny. Každý košíček by měl být naplněný zhruba do 3/4.
7. Pokud chcete, posypte povrch muffinů strouhaným sýrem.
8. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, nebo dokud muffiny nezhnědnou a tester vložený do středu muffinu nevyjde čistý.
9. Po upečení nechte muffiny chvíli vychladnout v formě, pak je vyjměte a podávejte teplé nebo vychladlé.
**Tipy:**
- Muffiny jsou vynikající samotné, ale můžete je podávat i s bylinkovým máslem nebo čerstvými bylinkami pro zvýraznění chuti.
- Experimentujte s přidáním různých druhů sýrů do těsta pro různorodější chuťové nuance.
- Tvarůžky můžete nahradit jakýmkoli pikantním sýrem dle vaší chuti.
- Pokud chcete muffiny udělat trochu pikantnější, přidejte do těsta trochu chilli papričky nebo paprikového koření.
- Tvarůžkové muffiny jsou nejlepší čerstvé, ale dobře se také hodí k zamražení a následnému ohřátí.