Tvarožník se zázvorem a malinami recept


Tvarožník se zázvorem a malinami recept.

Ingredience:
- 500 g tvarohu (preferovaně měkkého)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g cukru moučka
- 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
- 200 g malin (čerstvých nebo mražených)
- 10 g želatinových listů (nebo odpovídající množství práškové želatiny)
- 50 ml vody (k rozpuštění želatiny)

Recept:
1. Nejprve si připravte želatinu podle návodu na obalu. Pokud používáte želatinové listy, namočte je do studené vody na 5–10 minut, dokud nezměknou. Poté je vymáčkněte a rozpusťte v 50 ml teplé vody. Pokud používáte práškovou želatinu, rozpusťte ji přímo v teplé vodě.
2. Tvaroh důkladně promíchejte s cukrem moučka a strouhaným zázvorem. Pokud je tvaroh příliš hrudkovitý, můžete ho rozmixovat ponorným mixérem pro hladší texturu.
3. Smetanu ušlehejte do tuhého šlehačky. Poté ji opatrně vmíchejte do tvarohové směsi.
4. Do připravené tvarohové směsi vmíchejte rozpuštěnou želatinu a dobře promíchejte, abyste se vyhnuli tvorbě želatinových hrudek.
5. Na dno formy (nejlépe odnímatelné pro snadnější vyjmutí) rozložte část malin. Pokud používáte mražené maliny, doporučuji je nejprve nechat lehce rozmrazit.
6. Na maliny nalijte polovinu tvarohové směsi, poté vrstvu dalších malin a zakončete zbylou tvarohovou směsí.
7. Tvarožník nechte v chladničce řádně ztuhnout, ideálně přes noc.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť zázvoru můžete množství upravit podle svého gusta.
- Tvarožník můžete před podáváním ozdobit čerstvými malinami nebo lístky máty pro vizuálně lákavější podávání.
- Pokud chcete tvarožník obohatit o křupavou texturu, můžete na dno formy přidat vrstvu sušenek rozdrobených na drobné kousky smíchaných s rozpuštěným máslem.