Tvarožník s ovocem recept


Tvarožník s ovocem recept.

**Ingredience:**

- 250 g tvarohu
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 g másla
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- Špetka soli
- 300 g směsi lesního ovoce (mražené nebo čerstvé)

**Recept:**

1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte máslem formu na pečení.
2. V míse smíchejte tvaroh, vejce, cukr, vanilkový cukr a rozpuštěné máslo do hladka.
3. V jiné míse promíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
4. Suchou směs postupně za stálého míchání přidávejte do tvarohové směsi, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Polovinu těsta rovnoměrně rozetřete do připravené formy.
6. Na těsto rozložte rovnoměrně směs lesního ovoce.
7. Zakryjte ovocem zbytkem těsta a povrch jemně uhladěte.
8. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, nebo dokud nezíská zlatavou barvu a tester vložený do středu vyjde čistý.
9. Nechte tvarožník před podáváním vychladnout.

**Tipy:**

- Pokud používáte mražené ovoce, nemusíte ho předem rozmrazovat. Přímé použití z mrazáku pomůže udržet ovoce pevnější během pečení.
- Pro extra křupavou kůrčičku můžete před pečením posypat povrch tvarožníku trochou směsi cukru a mleté skořice.
- Tvarožník je výborný jak teplý, tak studený. Podávejte ho samotný nebo s vanilkovou zmrzlinou či šlehačkou pro bohatší chuťový zážitek.
- Pokud máte rádi více ovocné chuti, můžete množství ovoce v receptu zvýšit. Jen pamatujte, že přidáním více ovoce může být tvarožník vlhčí a může vyžadovat delší pečení.