Tvarohový tunel plněný ovocem recept


Tvarohový tunel plněný ovocem recept.

Tvarohový tunel plněný ovocem je lahodný a svěží dezert, který osvěží každou oslavu nebo rodinné posezení. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to.

**Ingredience**

Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 70 g cukru
- 1 vejce
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 balení vanilkového cukru
- špetka soli

Náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 1 balení vanilkového cukru
- ovoce dle chuti (jahody, borůvky, maliny, kiwi apod.)

**Recept**

1. Začneme přípravou těsta. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem a špetkou soli. Přidáme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočinout asi 30 minut.
2. Zatímco těsto odpočívá, připravíme si náplň. Ve větší míse smícháme tvaroh s vejci, cukrem a vanilkovým cukrem do hladka.
3. Ovoce dle chuti omyjeme a podle potřeby nakrájíme na menší kousky.
4. Vyválíme těsto na pomoučněném vále na obdélníkový plát a přeneseme ho na pečící papír na plech.
5. Na střed těsta rovnoměrně rozprostřeme tvarohovou náplň a posypeme připraveným ovocem.
6. Pomocí pečícího papíru z obou delších stran těsto přehneme nad náplň tak, aby se střetlo uprostřed. Konce těsta pevně uzavřeme.
7. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut, dokud těsto není zlatavě hnědé.
8. Necháme vychladnout a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit čerstvým ovocem.

**Tipy**

- Pro extra křupavou krustu můžete těsto před pečením potřít rozšlehaným vejcem.
- Pokud chcete dezert zdravější, můžete část cukru v receptu nahradit medem nebo javorovým sirupem.
- Tvarohový tunel je výborný jak teplý, tak studený. Podávat jej můžete s vanilkovou zmrzlinou pro ještě větší požitek.
- V případě, že máte raději hustější náplň, můžete do tvarohu přidat lžíci kukuřičného škrobu.
- Nebojte se experimentovat s druhy ovoce podle sezóny nebo vaší chuti. Každá varianta přinese trochu jiný gust.