Tvarohový pudding recept


Tvarohový pudding recept.

Tvarohový pudding je chutný a jednoduchý dezert, který můžete připravit kdykoliv během roku. Zde je návod, jak na to.

- Ingredience:
- 500 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 50 ml mléka
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- Kůra z jednoho citronu
- Čerstvé ovoce nebo ovocná omáčka pro servírování

- Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. V míse smíchejte tvaroh, vejce, cukr, vanilkový cukr, mléko a kukuřičný škrob, dokud nezískáte hladkou směs.
3. Přidejte nastrouhanou kůru z citronu a dobře promíchejte.
4. Směs přelijte do vymazané formy na pečení nebo do malých vymazaných formiček, pokud chcete připravit porcované tvarohové puddinky.
5. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut, nebo dokud povrch nezačne být zlatavý a pudink pevný na dotek.
6. Nechte vychladnout před podáváním. Podávejte chlazené, ozdobené čerstvým ovocem nebo polité ovocnou omáčkou.

- Tipy:
- Pro bohatší chuť můžete přidat do směsi trochu rumu nebo citronového likéru.
- Pokud preferujete sladší dezerty, můžete zvýšit množství cukru podle chuti. Naopak, pokud máte rádi méně sladké dezerty, cukr můžete trochu ubrat.
- Pro krémovější texturu pudinku můžete použít směs tvarohu a mascarpone.
- Tvarohový pudding můžete podávat nejen s čerstvým ovocem, ale také s ovocnými kompoty, sirupy, nebo dokonce s čokoládovou omáčkou.
- Pokud chcete přidat zajímavou texturu, můžete do směsi přidat hrst rozinek nebo nakrájených ořechů.

Užijte si přípravu a hlavně chuť tohoto jednoduchého, ale lahodného dezertu!