Tvarohový nákyp s jablky recept


Tvarohový nákyp s jablky recept.

Ingredience:
- 500 g měkkého tvarohu
- 4 středně velká jablka
- 4 vejce
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 g másla
- 100 g polohrubé mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- špetka soli
- moučkový cukr na posypání

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a nakrájejte na malé kousky.
3. Ve velké míse smíchejte měkký tvaroh, rozpuštěné máslo, cukr a vanilkový cukr do hladké směsi.
4. Do směsi postupně zašlehejte vejce.
5. V jiné míse smíchejte mouku, kypřicí prášek a špetku soli.
6. Suchou směs pomalu vmíchejte do tvarohové směsi, dokud nevznikne jednolitá hmotnost.
7. Nakonec opatrně vmíchejte nakrájená jablka.
8. Připravenou směs vlijte do vymazané a moukou vysypané formy na pečení.
9. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut nebo dokud nákyp nezíská zlatavou barvu a tester vložený do středu vyjde čistý.
10. Po upečení nechte nákyp chvíli vychladnout, poté posypte moučkovým cukrem.

Tipy:
- Pro extra chutné jablka je můžete před přidáním do těsta nechat krátce marinovat v rumu nebo citronové šťávě s cukrem.
- Pokud máte rádi křupavější vrchní vrstvu, můžete před pečením na vrch nákypu posypat směsí rozpuštěného másla a strouhanky.
- Tento nákyp chutná skvěle i s jinými druhy ovoce, zkuste jej připravit například s hruškami nebo meruňkami.
- Podávání s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou zvýší chuťový zážitek.