Tvarohový makovec recept.
Ingredience pro tvarohový makovec:
Máslo 200 g
Cukr krupice 150 g
Vecejce 4 ks
Hladká mouka 300 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Mák mletý 200 g
Tvaroh 500 g
Vanilkový cukr 2 balíčky
Sůl špetka
Recept:
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 175 stupňů Celsia a vymažte máslem pekáč. V míse si utřete máslo s cukrem krupice do pěny. Postupně přidávejte vejce a důkladně promíchejte. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs postupně přidávejte do másl a cukru. Přidejte mletý mák a opět dobře promíchejte. V samostatné misce si rozmíchejte tvaroh s vanilkovým cukrem a poté ho vmíchejte do těsta.
Hotové těsto nalijte do připraveného pekáče a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Pečení zkuste otestovat špejlí, pokud je suchá, makovec je hotový.
Tipy:
Pokud chcete, aby byl makovec vláčnější, můžete přidat do tvarohu trochu smetany nebo jogurtu. Pro intenzivnější chuť můžete do těsta přidat i citronovou kůru. Po upečení nechte makovec vychladnout v pekáči, aby lépe držel tvar při krájení. Makovec můžete podávat samotný nebo s ovocem či šlehačkou.