Tvarohový koláč z drobenky recept


Tvarohový koláč z drobenky recept.

Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 100 g másla
- 1 vejce
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 500 g tvarohu (měkkého)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 1 balení vanilkového cukru

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte 200 g hladké mouky, 100 g cukru, špetku soli a 1 lžičku prášku do pečiva.
3. Přidejte 100 g másla a 1 vejce. Rukama vypracujte drobenku.
4. Polovinu drobenky rozprostřete na dno formy na pečení a utlačte.
5. V další míse smíchejte 500 g tvarohu, 200 ml smetany, 2 vejce, 100 g cukru a 1 balení vanilkového cukru dohladka.
6. Tvarohovou směs nalijte na připravenou drobenku ve formě.
7. Zbylou drobenku rozsypejte na vrch tvarohové směsi.
8. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, nebo dokud koláč neztuhne a povrch nezíská zlatavou barvu.
9. Nechte koláč před podáváním vychladnout.

Tipy:
- Pokud máte rádi citronovou příchuť, do tvarohové směsi můžete přidat kůru z jednoho citronu.
- Pro ještě vláčnější konzistenci tvarohové směsi můžete přidat lžíci kvalitního olivového oleje.
- Koláč můžete podávat s čerstvým ovocem nebo ovocnou omáčkou pro osvěžující dotek.
- Aby koláč lépe držel tvar při krájení, nechte ho po upečení řádně vychladnout, ideálně v lednici přes noc.