Tvarohový koláč s příchutí meruněk recept


Tvarohový koláč s příchutí meruněk recept.

Tvarohový koláč s příchutí meruněk je vynikající dezert, který si můžete připravit k nedělnímu odpolednímu čaji nebo jako sladkost pro rodinnou oslavu. Zde je postup, jak na to!

Ingredience

Pro těsto budete potřebovat mouku, máslo, cukr a vejce. Na náplň si připravte tvaroh, smetanu, cukr, vanilkový cukr, vejce a meruňkovou marmeládu nebo čerstvé meruňky.

Recept

Začněte přípravou těsta. Smíchejte mouku s máslem a cukrem. Přidejte vejce a zpracujte do hladkého těsta. Těsto poté nechte chvíli odpočinout v lednici. Mezitím si připravte náplň. V míse smíchejte tvaroh, smetanu, cukr a vanilkový cukr. Přidejte vejce a vše dobře promíchejte do hladké směsi. Pokud používáte meruňkovou marmeládu, vmíchejte ji nyní do tvarohové směsi. Vyválejte těsto a vložte ho do koláčové formy, nezapomeňte vytvořit okraje. Na těsto rovnoměrně rozetřete tvarohovou náplň. Pokud používáte čerstvé meruňky, poklaďte je na náplň. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 45 minut, dokud není povrch zlatý a náplň pevná.

Tipy

Pokud chcete, aby byl váš koláč ještě lahodnější, můžete na náplň před pečením posypat trochou skořice nebo již hotový koláč ozdobit šlehačkou. Také zvažte přidání lískových oříšků do těsta pro extra chuť a texturu. Doporučuji podávat koláč vychlazený, ideálně po několika hodinách strávených v lednici.