Tvarohový koláč s borůvkami recept


Tvarohový koláč s borůvkami recept.

Ingredience na tvarohový koláč s borůvkami zahrnují mouku, máslo, cukr, vejce, tvaroh a borůvky. Na těsto si připravte mouku, máslo, trochu cukru a jedno vejce. Na náplň budete potřebovat tvaroh, zbytek cukru, vejce a samozřejmě borůvky.

Začněte tím, že si připravíte těsto. Mouku smíchejte s cukrem a máslem. Přidejte vejce a zpracujte v hladké těsto. Těsto pak nechte chvíli odpočinout v lednici. Mezitím si připravte náplň. Smíchejte tvaroh s cukrem a vejci dohladka. Borůvky můžete nechat celé nebo je lehce rozmačkat, podle toho, jakou preferujete texturu.

Vyválejte těsto a vložte ho do formy, ideálně s vyšším okrajem. Na těsto rovnoměrně rozprostřete tvarohovou směs a posypte borůvkami. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 45 minut, nebo dokud náplň neztuhne a těsto nezezlátne.

Jako tip pro zvýraznění chuti můžete do tvarohové směsi přidat vanilkový cukr nebo kůru z citronu. Taktéž můžete borůvky kombinovat s jiným ovocem, například s malinami pro zajímavější chuťový zážitek. Dobrou chuť!